سوئیس یا ملت کریپتو طی ۲ ۳ سال اخیر به طور جدی وارد باز کریپتو شده قوانین مالی و … جدید تصویب کرده و کرپیتوکارنسی ها را قانونی کرده است. ۲ بانک کریپتو در شرکت تشکیل داده، بورس کریپتو راه انداخته و اولین صندوق حمایتی کریپتو سوئیس راه اندازی شده.
اولین بار در سال ۲۰۱۳ یه شرکت کریپتویی در سوئیس شروع به فعالیت کرد ولی تا سال ۲۰۱۷ و بالا رفتن نجومی قیمت بیت کوین توجه ان چنانی به کریپتوها نشون داده نشد ولی الان سوئیس به طور جدی وارد این عرصه شد و حتی انبارها و پناهگاه های نظامی قدیمی خودش رو به مراکز ذخیره دداده های کریپتویی تبدیل کرده.به سبب قوانینی که سوئیس اتخاذ کرده، در جهت رشد کسب و کارهای کریپتویی و … بسیار محبوب تر از دیگر بخش های اروپا یا آمریکاست که به تقلید از چین وارد جنگی با نظام بانکی و اقتصادی شدن. اینکه بدونی داخل سوئیس قادری یه کسب و کار کرپتویی راه بندازی بحث شده سوئیس خانه امنی برای بسیاری از پروژ های کریپتویی بشه به طوری که امیر تاکی برنامه نویس ایرانی-انگلیسی گفته که برای پروژه Dralfi خودش سوئیس رو برگزیده. قوانین سوئیس باعث شده بسیاری از شرکتها سهم ها و دارایی های خودشون رو به دارایی های دیجتال تبدیل کنن همیطوریکه بانک Sygnum یکی از نقاشی های پیکاسو را به توکن تبدیل کرده (NFT)
اما راهبردهای بانک ها در جهت مبارزه با پول شویی باعث شده تا با درخواست این بانک برای تبدیل شدن به یک بانک کرپیتویی مخالفت بشه و لذا بعد از ۴ سال مدیریت اون استعفا دادن و مشخص نیست ایا مجدد درخواست تبدیل شدن به یه بانک کرپیتویی رو خواهند داد یا نه و وقتی خودشون نتونستن بانک کریپتویی بشن مجبور شدن با شرکت های کریپتویی مشابه که تبادل ارز دیجیتال رو راحتتر میکنن وارد همکاری بشن
در زمنیه ماینینگ علیرغم اینکه سوئیس از انرژی آب برای تامین الکتریسته خودش استفاده میکنه و منابع ابی زیادی برای این زمنیه داره ولی هزینه های برق گرونه و لذا پروژ های میاینینگ زیادی با شکست مواجه شدن و یا دچار تعلیق شدن از طرفی همزمان با اینکه چین، کشوری که در زمینه ماینینگ رمزارزها حرف اولو میزد، ماینینگ رو ممنوع کرد فعالیت ماینینگ و خود قیمت و خروجی رمزارزها دچار بحران های شدیدی شدن و علاقمندان به سرمایه گذاری در تکنولوژی های ماینینگ مثل شرکت سوئیسی WISEKEY الان دنبال سرمایه گذاری در کشورهایی مثل آمریکا هستند یا جزایر مستعمره اروپایی مثل Gibraltar
همچنین قزاقستان هم که در زمینه ماینینگ فعالیت های قابل توجهی داشت اخیرا دچار بحران های اجتماعی داشته که باعث کاهش فرآیند ماینینگ اون شده و در نهایت روی قیمت و خروجی رمزارزها و مارکت اون تاثیر گذاشته
همچنین اخیرا تلاشهای در سوئیس انجام شده تا نوعی بورس و صرافی ارزهای دیجیتال راه اندازی بشه که در صورت موافقت و راه اندازی کامل آن توانایی جذب سرمایه گذاران کریپتویی بین المللی را خواهد داشت و شاید قدمی باشه برای قانونی شدن معاملات کریپتویی در مناطق حوزه آلپاین (لیختن اشتاین، ژنو، زاگ و …
همچنین بانک BBVA سوئیس به عنوان اولین بانک با سیستم سنتی در اروپا بیت کوین و اتر را به رسمیت شناخته و با عنوان دارایی های دیجیتال از آنها پشتیبانی میکند علت این کار نیز به گفته انها افزایش علاقمندی سرمایه گذاران به نگهداری و معامله اینگونه سرمایه ها در این بانک میباشد.
کشور سوئیس طی صده های اخیر به سبب شهرتش در زمنیه سیاستت های مالی و قوانین منصفانه و امنیت حفظ و ذخیره انواع دارایی ها شناخته شده و حالا به همین سبب مقصد بسیاری از پروژ] ها و کمپانی های کریپتویی شده. شهر ZUG که پیش تر تنها یک شهر کوچک تولیده کننده گیلاس بود امروزه به کریپتو وَلی ملقب شده و ۹۶۰ شرکت کریپتویی با ارزش بیش از ۲۵۴.۹ میلیارد دلار را در خود جای داده همچنین در حال حاضر بیش از ۱۱ پروژه کریپتویی با ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار در این شهر در حال فعالیت هتسند.
$۱bn including Ethereum, Cardano, Polkadot, Aave, Cosmos, Solana, Tezos, Dfinity, Near, Nexo and Diem (formerly Libra).
سرمایه گذاران و بنیان گذاران استارتاپ های کریپتویی و همچنین پروژه های کریپتویی بزرگ زیادی در این شهر مشغول به فعالیت هستند و ازنوامبر سال ۲۰۱۷ نوعی کارت شناسایی بر پایه ی بلاک چین برای شهروندان ارائه شده است. افراد و شرکت های فعالی کریپتویی در این منظقه معاملات و خریدها و بسیاری از کارهای روزمره خود در این شهر از جمله پرداخت مالیات را بر پایه ارزهای دیجیتال انجام میدهند. طی سالهای اخیر این گسترش و پیشرفت در حوزه کرپیتو به شهرهای دیگر حوزه آلپاین نیز گسترش پیدا کرده است.
همچنین سوئیس به سبب بیطرف بودن خود رد بسیاری از مسائل سیاسی و .. در زمینه بانکداری بسیار شناخته شده است و سود حاصل از بانکداری و ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص میدهد. همچنین بنیاد سوئیس سیاست هایی تصویب کرده که هرگونه پروژه باید داخل این بنیاد ثبت شود و بنیاد مختص خود را داشته باشد مانند بنیاد اتریوم یا دیفینیتی که در شهر زاگ پایه گذاری شده اند. ضمنان پس از ثبت بنیاد، اهداف و سیاست های و کاربری این بنیادها قابل تغییر نیست. همچنین نرخ مالیاتی قابل توجهی متوجه این پروژه ها نیست و به سبب جبهه رقابتی موجود در این عرصه برای سوئیس بانک های بسیاری در این کشور پروژه های کریپتویی را میپذیرند
Maerki Baumann and Bank Frick and several crypto-focused banks such as SEBA and Sygnum that welcome cryptocurrency projects.
همچنین
Federal Financial Market Supervisory Authority’s (FINMA)
جنبه بیطرف و سیاست های خاصی برای لانچ توکن های NFT و رمزارزها ثبت کرده از سال ۲۰۱۸
و هدف آن تبدیل سوئیس به مارکتی مطمئن برای رمزارزها در عرصه بین المللی است. همچنین پارلمان و سنای سوئیس قانون هایی برای اتخاذ تکنولوژی های DLT را بدون هیچگونه مخالفت تصویب کرده اند و هدفشان حفظ شهرت سوئیس در عرصه بانکداری و مالی و بیطرفی سیاسی است.
سوئیس کشور شماره پذیرش کریپتو در قاره اروپا است و از همین رو پروژه های زیادی در انجا متمرکز شده است.
در سطح اروپات ازمایشات زیادی برای The Most Advanced Central Bank Digital Currency (CBDC) پیشرفته ترین بانک مرکزی ارزهای دیجیتالی در حال انجام است و بانک مرکزی سوئیس نیز طی پروژه ای به نام Project Helvetia به این جنبش پیوسته طی تراکنش های ازمایشی صورت گرفته بین ۵ بانک سوئیسی مبلغی معادل ۱۰۰هزار تا ۵ میلون فرانک سوئیسی در قالب ارز دیجیتال بدون ریسک طرف مقابل صورت گرفت. تراکنش هایی که بر مبنای CBDC ها جریان خواهند یافت پروسه چندروزه تراکنش های بزرگ و زمانبر را بهبود خواهند بخشید . در حالیکه بانک های مرکزی کشورهایی نظیر هنگ کنگ تایلند امارت و سنگاپور نیز تلاش هایی برای استفاده از CBDC ها انجام داده اند تنها برخی از آنها با جزئیات به نحوه تاثیر آن به تجارت پرداخته اند.
قانوی بودن: قانونی است و بانک های بزرگ سوئیس آن را دارایی تلقی میکنند و در محاسبه درآمد و تولید ناخالص داخلی خود از آن یاد میکنند لذا مطابق دیگر دارایی های با آن رفتار میشود.
فعالیت ارزهای دیجیتال در شهر زاگ از سال ۲۰۱۶ شد. در سال ۲۰۱۸ وزیر اقتصاد سوئیس اشاره ای به اهمیت ارزهای دیجیتال در رشد کشورش در طی سالهای اخیر کرد و امید داشت که کشورش به قطب پروژه کریپتویی و بلاکچینی تبدیل شود و در اواخر سال ۲۰۲۰ هم وزارت مالی سوئیس اعلام داشت که قوانین کرپیتویی جدیدی وضع کرده که اجازه رشد و بهره بردن این کشور از بسترهای بلاکچینی را برایشان فراهم خواهد کرد.
مالیات: اگر به فرانک سوئیس تبدیل بشه مطابق مالیات همون بررسی میشه در غیر اینصورت
برای اشخاص حقیقی Wealth Tax و Income Tax
اشخاص حقوقی Capital Tax, Corporate Income Tax, Value Added Tax
Wealth Tax مالیات ۳۱ دسامبر هر سال بسته به میانگین نرخ تبادل این ارزها حساب میشه که در همون نرخ بیت کوین و اتر و لایت کوین ریپل و بیت کوین کش و .. خواهد بود. بصورت منطقه ای حساب میشه و ایالت یا استان زوریخ با نرخ ۶.۱ Promille مالیات حساب میکنه حد معافیت مالیاتی ۷۷ فرانک سوئیس هستش و درآمدها مشمول مالیات ۳۹ درصدی هستن.
در ایالت برن نرخ مالیات ۵.۸ Promille و حد معافیت ۹۷ فرانک با مالیات درآمد ۴۱ درصدی
در ایالت لوسرن نرخ مالیات ۲.۶ Promille و مالیات درآمد ۳۱ درصدی
Promille یعنی در هزار پس ۲.۶ از هزارتا
نوع مالیلات پیچیده است به نوع توکن بستگی داره و نوع طبقه بندی مالیاتی آن. همچنین اگر شخصی حقوقش رو در قالب رمزارز دریافت کنه باز هم شامل مالیات طبق همون رمزارز خواهد بود.
- مالیات: دارد
- ارز دیجیتال ملی: ندارد
- موقعیت جغرافیایی: اروپا
- قانون گذاری: قانونی
- قوانین ضدپولشویی: دارد
- نوع مدرک: پاسپورت + ایدی کارت + اثبات آدرس
- سطح وریفای: وریفای + وریفای پلاس